Антъни Джошуа потвърди своето желание моментално да уговори реванш с Анди Руис-младши, който сензационно го победи в "Медисън Скуеър Гардън". Джошуа призна, че е бил толкова уверен в успеха, че дори не е попитал, дали в договора има клауза за реванш.

"Не беше очаквано. Букмейкърите казваха, че аз съм фаворит. Един удар ме разклати и опитах да остана още няколко рунда. Но по-добрият победи. Респект за Анди, аз продължавам напред."

"Дори не попитах за клауза за реванш, защото бях толкова уверен, че ще победя. Ако я има, ще се бием отново и ще си върна титлите. Ще го победя. Не се съмнявам. Просто се коригираш, адаптираш се, сядаш, фокусираш се и излизаш отново."

Джошуа прие случилото се доста философски. "Повярвайте ми, идвам от добро семейство, но там, където бях в живота си, съм се справял с по-големи гадости от това."

"Справял съм се с някои наистина големи загуби и съм се завръщал. Животът е приключение. Това е бокс. Трябва да преоценя ситуацията, да се справя по-добре и да се бием отново. Не сме стигнали толкова далеч, за да спрем, не стигнахме толкова далеч, за да се поддадем на напрежението. Стигнахме толкова далеч и мисля, че можем да направим много в бъдеще."

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн пък потвърди, че има подписана опция за незабавен реванш с Руис, който ще се проведе във Великобритания през ноември или декември. Той трябва да изпревари всички възможни задължителни защити, включително тази за титлата на IBF, за която претендент е Кубрат Пулев.