Претендентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория перо Джош Емет няма да приеме с лека ръка спорната загуба от Джеръми Стивънс. 
Възпитаникът на "Team Alpha Male" ще обжалва загубата с нокаут, която претърпя през изминалата вечер в събитието UFC on FOX 28.

В средата на втория рунд Стивънс пласира контра кроше с дясната ръка, което беше последвано от серия удари с лакът, някои от които бяха доста спорни, тъй като се приземиха в задната част на главата на Емет, което е забранено по правилата на смесените бойни изкуства. Стивънс също пласира спорен удар с коляно в главата на Емет, докато опонентът му беше на земята, стоейки на коленете си, което също е забранено.

Дебатът сега е дали коляното на Стивънс наистина е наранило по някакъв начин Емет и дали ударите с лакът са били незаконни, защото Емет движеше главата си, докато Стивънс хвърляше ударите. Ударът с коляно на Стивънс пък изглежда, че едва докосва главата на Емет, което си остава незаконен удар, но едва ли е променил съдбата на срещата по някакъв начин.

Реферът Дан Марглиота пък не спря срещата по никое време за потенциално нарушение на правилата. Комисията във Флорида не позволи на рефера да погледне повторение на случилото се, така че Марглиота нямаше как да види обстойно какво се е случило, за да му бъде по-лесно да вземе правилното решение. Предполага се, че комисията сега ще разполага с повторения, когато разгледа обжалването на Емет.

Емет (13-2) влезе в тази среща в серия от две поредни победи и успех над ветеран като Стивънс би го приближил доста до битка за титлата в дивизията. Стивънс (28-14) пък вече е в серия от три поредни победи и на свои ред се надява на двубой за титла.

Ако Емет спечели обжалването, битката вероятно ще бъде обявена като несъстояла се, а не като победа за Емет чрез дисквалификация на Стивънс.