Претендентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория перо Джош Емет бетонира мястото си като един от най-тежко удрящите бойци в дивизията, след като нокаутира по зловещ начин ветерана Рикардо Ламас на 16-ти декември в събитието UFC on FOX 26.

Но през изминалата вечер в събитието UFC on FOX 28, Джеръми Стивънс се изправи срещу Емет, за да покаже кой е най-опасният боец в дивизията.

Стивънс се отърси от нокдауна в първия рунд и завърши битката във втория, макар и това да се случи по спорен начин. Мощно ляво кроше, няколко спорни удара с лакът, един спорен удар с коляно и в последствие два чисти удара с лакът завършиха битката. Двубоят бе прекратен във втората половина на втория рунд в полза на Стивънс.

"Сега вече знаем кой е най-силно удрящият боец в категория перо. Всички уважения към Джош Емет, той ме прати в нокдаун, но никой не може да ме пречупи", заяви Стивънс.

Двамата бойци започнаха сравнително пасивно срещата, опитвайки се да нагласят дистанцията си. Емет успя да пласира първия голям удар в битката, с който свали Стивънс на земята. 

Ветерана обаче успя да се измъкне от тази ситуация и дори взе преимущество във втория рунд. Стивънс пласира контра кроше с дясната ръка, което беше последвано от серия удари с лакът, някои от които бяха доста спорни, тъй като се приземиха в задната част на главата на Емет, което е забранено по правилата на смесените бойни изкуства. Стивънс също пласира спорен удар с коляно в главата на Емет, докато опонентът му беше на земята, стоейки на коленета си, което също е забранено.

Реферът Дан Марглиота обаче не видя нищо нередно и не спря срещата, след което Стивънс пласира два мощни напълно легални удара с лакът в главата на Емет, които бяха достатъчни, за да му донесат победата с технически нокаут.

Победата беше трета поредна за Стивънс (28-11) и отбеляза 18-ия му триумф с нокаут. Това беше и 15-та победа за Стъвнс под банера на UFC, след като той дебютира за организацията в събитието UFC 71 през 2007-ма година. Емет (13-2) пък беше в серия от две поредни победи преди снощната среща.