Британецът Дилиан Уайт (23-1, 17 КО) записа изключително впечатляваща победа, след като нокаутира по брутален начин опасния австралийски боксьор Лукас Браун (25-1, 22 КО) в шестия рунд на срещата им от изминалата вечер в "О2 Арена" в Лондон и по този начин защити "сребърната" титла на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория.

Веднага, след като интервюто на Уайт след края на срещата започна, британецът на няколко пъти демонстративно извика, че е дошло време да се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО).

"Дионтей Уайлдър, къде си? Нека го направим през юни. Къде си? Хайде! Хайде! Хайде! Аз съм готов! Хайде, Дионтей. Този път нямаш никакво извинение, забрави за Джошуа. Да го направим през юни в "O2 Arena". Аз съм №1, момче! Нека да го направим!", отправи своето предизвикателство разгорещеният Уайт.

29-годишният Уайт е претендент №1 за титлата на Световния боксов съвет, но базираната в Мексико организация все още не е определила Уайт за задължителен претендент на Уайлдър. Еди Хърн, който е промоутър на Уайт, заяви, че от WBC може да наредят елиминационна среща между Уайт и втория в класирането Доминик Бризийл (19-1, 17 КО), за да определят задължителния претендент на шампиона.

"Вижте, WBC са добри хора, те се придържат към правилата си и искат техните боксьори да бъдат активни. Но мисля, че и те вече са уморени да гледат как Дионтей Уайлдър се бие с разни момчета. Джошуа няма да се бие с него, така че следващата му битка съм аз. Ако избере някой друг, ще отида в Америка и ще пребия всички", добави Дилиън Уайт.

Хърн предложи 4 милиона долара на Уайлдър, за да се изправи срещу Уайт в Лондон, още преди британеца да нокаутира Браун в събота вечер. Уайлдър обаче отказа предложението на Хърн и многократно заяви, че се интересува от двубой с Джошуа, а не с Уайт.