Двама от най-страховитите боксьори в тежка категория Дилиан Уайт и Лукас Браун преминаха успешно през кантара преди днешната им среща, която ще се проведе в "О2 Арена" в Лондон и се очаква да започне около 23:30 часа българско време.

Австралиецът Браун (25-0, 22 КО) стъпи на кантара първи и закова стрелката на 120 килограма. След него това направи и британецът Дилиан Уайт (22-1, 16 КО), който се оказа 5 килограма по-лек - 115кг.

С победа в предстоящата среща Уайт ще се доближи с още една крачка до така желаната от него среща с шампиона на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (20-0, 20 КО), от когото загуби чрез нокаут в края на 2015-та година. Уайт наскоро зави, че иска изключително много този реванш и че той и Джошуа са изключително развълнувани от възможността "да се размажат един друг на ринга".

Уайт също така е свързван и с потенциална среща с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), но Уайлдър не веднъж е казвал, че не вижда реална необходимост да се бие с Уайт, след като пред неговите очи стои само и единствено Антъни Джошуа.