Не изпускайте от очи Дерик Люис за секунда, или може да заспите. Популярният нокаутьор на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория доказа тази теза в провелото се тази сутрин събитие на организацията в Остин, Тексас. В него той нокаутира коравия полски боец Марчин Тибура в средата на последния трети рунд.

Люис направи това, което може най-добре. Използвайки своята огромна воля за победа, да не говорим за силата на неговите удари, той преодоля своите слаби страни и спечели битката.

"Просто вярвах в себе си до последно. Знаех, че трябва да го нацеля добре няколко пъти. Момчетата от Тексас могат да удрят, човече", заяви Люис след края на срещата.

Още в откриващия рунд изглеждаше, че Люис ще успее да завърши Тибура, тъй като успя да го свали на земята с мощно дясно кроше. Коравият поляк обаче оцеля и преди рунда да завърши той дори се озова върху своя опонент, нанасяйки му добри удари от доминантна за него позиция.

Вторият рунд беше изцяло за Тибура, който успя да свали Люис на земята, контролирайки битката седнал върху него. Опитите на "Черният звяр" да се измъкне не сработиха и той носеше тежестта на поляка за значителен период от време.

До известна степен Тибура контролираше и финалния трети рунд, чак до избухването на Люис, което се оказа и достатъчно за финализирането на двубоя. След комбинацията от мощни удари на "Черния звяр", съдията беше принуден да прекрати срещата при оставащи 2:12 секунди до финалния гонг.

Победата за Люис (19-5) беше 17-та с нокаут в неговата кариера. Той спечели седем от последните си осем битки. Единствената загуба в този период му бе нанесена от ветерана Марк Хънт нa 11-ти юли в Окланд, Нова Зеландия.

Професионалният рекорд на Тибура пък спадна до 16-4. Той вече се намира в серия от две поредни загуби, тъй като преди това записа и поражение от Фабрицио Вердум през ноември в Сидни, Австралия. Преди това полякът бе в серия от три поредни победи, след като надделя над Виктор Пеща, Луис Хенрике и Андрей Арловски.