Шампионката по таекуондо Албена Ситнилска се завърна в клетката на SFC 8: The Matrix, където направи втория си K1 двубой. Преди няколко месеца в SFC 7: Avatars, Албена направи дебюта си в професионалния бокс с победа над Суад Салимова, а преди няколко дни постигна и победа над Йони Лорънс в "Зимния дворец".

Ирландката бе доста по-агресивна от първата ѝ опонентка, но не успя да затрудни особено Албена, която показа видимо подобрение в бокса и в клинча.

"Радостна съм от втората си победата в профи мачовете в SFC над Йони Лорънс, макар че не успях да стигна до нокаут, оказа се доста издръжлива за крехката си възраст," сподели за MMA.BG Албена. "Нямах време да изгледам срещата си, за да мога да направя точен анализ."

"Но от това как се чувствах на мача, знам над какво още трябва да работя и какво да усъвършенствам. Мисля, че с още малко целенасочена подготовка ще успея да правя доста по зрелищни битки", сподели още Ситнилска.

Двете състезателки направиха атрактивна трирундова битка. Йони натисна доста в началото и не спираше да пресира до края, като търсеше размените. Ситнилска успя обаче да неутрализира играта ѝ и да наложи своето темпо и методика при водене на битката до самия край.

"Не беше лесна опонентка в никакъв случай, а и тя е с доста повече опит в профи-битките, но затруднението дойде от това, че не можах да възстановя добре от предишното състезание и с рязкото сваляне на килограми, което ми изигра малко лоша шега със силата, но се съсредоточих в единичните и точни удари, с които не ѝ позволих да наложи нейната игра," анализира битката Ситнилска.

След този успех състезанията не спират за шампионката. По-рано тази година тя взе златен медал от европейското по таекуон-до, а сега се впуска и преследване на първото място в света.

"Предстои ми световно първенство по таекуондо и кикбокс и ще очаквам ново предизвикателство в SFC до края на годината. Отворена съм и към всякакъв вид предизвикателства, вдигащи адреналина и знам, че предстои вълнуваща година", заяви родната състезателка.