Благой Иванов - Багата ще дебютира за най-популярната верига за смесени бойни изкуства - Ultimate Fighting Championship (UFC), срещу бившия шампион на организацията и легендарен бразилец Жуниор дос Сантос.

Срещата между двамата титани дори ще бъде основна за вечерта, а цялата галавечер ще се проведе на 14 юли в Бойси, Айдахо, САЩ. Тази новина идва едва няколко дни, след като беше обявено, че Багата е подписал договор с UFC.

Багата

източник: facebook.com/Blagoi-Ivanov

Благой Иванов - Багата (16-1) се намира в серия от пет поредни победи, като в тази серия той направи четири защити на своята титла в тежка категория под банерите на WSOF и PFL. В професионалната си кариера Багата има забележителни победи над ветерани от UFC като Шон Джордан, Лавар Джонсън и Рико Родригес.

Жуниор дос Сантос (18-5) е бивш световен шампион на UFC в тежка категория от 2011-та година. Тогава той нокаутира мексиканската звезда Кейн Веласкес. В последствие, обаче, Сантос загуби титлата именно от ръцете на Веласкес. Бразилецът е последният човек, който има победа над настоящия шампион на организацията Стипе Миочич, това се случи през 2014 година. Двамата играха реванш през миналата година, кайто Миочич спечели чрез нокаут в първия рунд.