Надеждите на британската суперзвезда Антъни Джошуа да стане безспорен шампион в тежка категория може да бъдат забавени малко, след като неговият промоутър Еди Хърн смята да му уреди среща през лятото с американеца Джарел Милър.

На Джошуа му предстои двубой с Джозеф Паркър за титлите на WBA, WBO и IBF на 31-ви март, по-малко от месец, след като шампионът на WBC Дионтей Уайлдър ще защити колана си срещу кубинеца Луис Ортис.

Ако Джошуа и Уайлдър спечелят срещите си, двамата гиганти ще бъдат притиснати да се бият за четирите големи титли в тежка категория до края на тази година.

Но Хърн заяви, че този потенциален мегадвубой е трудно осъществим, докато "Бронзовия бомбардировач" продължава да живее на "Острова на фантазията", визирайки огромните финансови претенции на американеца.

Вместо това промоутърът води преговори за двубой в Бруклин, Ню Йорк, където се надява Джошуа да направи своя дебют в САШ през това лято срещу непобедения американец Джарел "Голямото бебе" Милър.

"Докато Дионтей Уайлдър продължава да живее на "Острова на фантазиите", ние гледаме към среща между Джошуа и Милър, която ще се опитаме да направим през август", заяви Хърн.

"Това е планът... но първо трябва да спечелим срещу Паркър на 31-ви март. Джошуа дори не мисли за август. Не е като да пренебрегва Паркър. Това е моята работа, аз трябва да планирам бъдещето на Антъни и бъдещето му е двубой в Америка през 2018-а година", добави промоутъра.

Милър (21-0, 18 KO) пък ще се опита да удължи серията си от победи, когато се изправи срещу французина Йоан Дюопа (37-4, 24 КО) в "Барклейс център" в Бруклин, Лондон.