Британският боксьор Хюи Фюри бе заклеймен от медиите във Великобритания след загубата му от Кубрат Пулев. Кобрата постигна победа по точки над братовчеда на Тайсън Фюри в голяма галавечер в София. По този начин Пулев стана задължителен претендент за титлата на IBF на Антъни Джошуа в тежка категория.

Джошуа също така притежава титлите от WBA, IBF, WBO и IBO  ще се боксира отново на 13-и април. Въпреки това Evening Standard твърди, че AJ ще пренебрегне всички претенденти, докато не си осигури мач с Дилиън Уайт. Основната му цел обаче е бой с носителя на WBC Дионтей Уайлдър, който ще срещне Тайсън Фюри в Лос Анджелис на 1-и декември.

Въпреки това изданията на Острова разкритикуваха жестоко 24-годишния Фюри за бокса му в съботната вечер в София. Боксовите специалисти в Англия дори се разграничиха от факта дали Фюри може да пробие в листата от големи боксьори, които се състезават под флага на Великобритания.

„Никога Хюи Фюри не би влезнал в елита на бокса на Великобритания. Той е прекалено далеч от класата на братовчед му, а другите боксьори са светлинни години пред него. Факт е, че Кубрат го погроми и боксът, който българският ветеран представи бе много по-качествен от този на Фюри”, сподели Скот Даун в социалните мрежи.