В понеделник стана ясно името на следващия съперник на Тервел Пулев. 

На гала вечер в Берлин в събота българинът ще се изправи срещу бившия междинен шампион на WBA Валери Брудов.

Но кой всъщност е руснакът?

Брудов е роден през 1976 година в Новосоколники и в края на месеца ще навърши 41 години. Висок е 189 сантиметра.  Опитът му на професионалия ринг е огромен като първият му мач е през далечната 1999 година, а към настоящия момент има 44 победи (30 с нокаут) и 13 загуби (8 с нокаут).

Кариерата на Брудов започва много обещаващо като в период от 7 години той е непобеден - записва 30 поредни победи, което му осигурява и мач за вакантната световна титла на WBA. В него той губи по точки от Върджил Хил.

До края на годината обаче Хил е неактивен и Брудов получава нов шанс да стане временен шампион. В него той побеждава с технически нокаут Луис Андрес Пинеда за най-големия успех в кариерата си. Още при първата защита обаче руснакът губи титлата от Фират Арслан 6 месеца по-късно. В следващите години Брудов губи пет мача за титли, а последният му голям съперник е Тони Белю, който го побеждава през 2014 в Ливърпул.

Интересен факт е, че Брудов има и един мач срещу българин. През 2009 се бие с Явор Маринчев във Франция и побеждава със съдийско решение.

В последните си 10 мача Брудов има само две победи като едната е от април 2017 - успех с технически нокаут над Александър Тихонов. Иначе последните два двубоя на бившия шампион са загуби - от Юри Кашински през май и от Дитлев Росинг преди броени дни, на 28 октомври.