Британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) в момента без съмнение е най-голямото има в световния бокс, но животът преди спорта за израсналия в Англия боец с нигерийски корени не е бил никак лесен.

В едно от последните си интервюта Джошуа разкри, че преди време е бил на прага да провали живота си, след като се събрал с неправилните хора и имал множество проблеми с местната полиция.

"Никога не съм искал да бъда като Майк Тайсън или Мохамед Али. Аз просто исках да оправя живота си, да живея като нормален човек", заяви Джошуа с желязно изражение на лицето си.

"Когато бях по-млад, пушех, пиех доста и купонясвах всеки ден. Обичахме да излизаме с приятели и да пием - знаете, че когато ходите на дискотека, гледате да се напиете преди да влезете в нея. Така беше и с мен", добави британецът.

"В един момент обаче нещо в мен се пробуди - научих за ползите от здравословния начин на живот и започнах да тренирам усилено. Така умът ми започна да работи в правилната насока. Осъзнах, че вместо да се забърквам в скандали на улицата, най-вече биейки се, мога да се боксирам на ринга и да ми плащат за това. Разбрах, че мога да бъда или най-лошото момче в квартала, или добър боксьор, който си изкарва прехраната с това. Да живееш добре не е толкова трудно, просто трябва да прецениш какво е най-добре", завърши Джошуа.

28-годишният Джошуа към момента е световен шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория, като в последната си среща победи бившия шампион на WBO Джоузеф Паркър пред 80,000 зрители на стадион "Принсипалити" в Кардиф, Уелс.

Британецът е само на крачка от това да стане пъврият безспорен шампион в тежка категория, който да държи четирите основни титли в дивизията (Майк Тайсън е обединявал цялата тежка категория, но тогава основните титли бяха три).

За тази цел той трябва да се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), като екипът на Джошуа вече направи първата стъпка, отправяйки оферта в размер на 12,5 милиона долара към американеца. Той обаче смята, че тази сума е твърде ниска за най-очакваната боксова среща в света за последното десетилетие.