Две от топ претендентките на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория петел - Каролина Ковалкиевич и Фелис Хериг - ще премерят сили в Октагона за събитието UFC 223, което ще се проведе на 7-ми април в Бруклин, Ню Йорк.

Новината беше официално потвърдена от UFC вчера, а малко след това и самата Хериг обяви срещата от официалния си профил в Инстаграм.

Хериг (14-6) е ветеранка в света на смесените бойни изкуства със своите девет години активна състезателна кариера. Американката се намира в серия от четири поредни победи, като последните три от тях са дошли чрез съдийско решение. В последната си битка тя надделя трудно над Кортни Кейси на събитието UFC 218 в началото на декември.

Ковалкиевич (11-2) пък прекъсна серията си от две поредни загуби, след като надделя чрез съдийско решение над Джоди Ескибел на събитието на UFC в Гданск, Полша през октомври. Единствените две загуби на полякинята бяха нанесени от топ претендентката Клаудия Гаделя и от вече бившата шампионка Йоана Енджейчик.

Събитието UFC 223 ще бъде оглавено от битката между временния шампион в лека категория Тони Фъргюсън (23-3) и непобедения претендент Хабиб Нурмагомедов (25-0).