Когато Роналдо "Жакаре" Соуса и Дерек Брънсън се срещнаха за първи път в Strikeforce през 2012-та година, Соуса нямаше нужда от цяла минута, за да нокаутира опонента си.

Снощи двамата атлети от света на смесените бойни изкуства се срещнаха отново на събитието UFC on FOX 27 и този път американеца не падна в първите секунди на срещата, но така и не успя да види края на откриващия рунд.

38-годишният бразилец показа на света, че все още е сила, с която всички трябва да се съобразяват. Бившият шампион на Strikeforce в средна категория и осемкратен световен шампион по джу-джицу пласира зловещ удар с крак в главата на опонента си, за да го прати на земята при оставаща малко повече от минута до края на първия рунд.

"Чувствам се страхотно, работих усилено, за да бъда отново тук", заяви Соуса.

Соуса, който наскоро се премести за постоянно от Бразилия в САЩ, подобри професионалния си рекорд до 25-5-1, записвайки трета победа в последните си четири битки.

Рекордът на Брънсън пък спадна до 18-6 и серията му от две поредни победи бе прекъсната. Американецът вече има три загуби в последните си пет двубоя.