Претендентът на MMA организацията Bellator в категория перо Марлон Сандро (26-7) се забърка в сериозен скандал в родината си - Бразилия. 40-годишният ветеран е изправен пред множество обвинения за два отделни инцидента в последните три месеца.

Той е обвинен в нападение над годеницата си на 14-ти март в Рио де Жанейро, Бразилия. Сандро е ранил ръката на Тайса Уанше, след което я задушил на средата на улицата и продължил да я удря и рита, след като тя се събудила.

ММА боецът ще бъде обивинен в опит за убийство за този случай. Местната полиция разледва случай, след като той стана публично достояние в социалните мрежи на 15-ти декември. Сандро може да получи до 20 години затвор, ако бъде признат за виновен.

Срещу атлетът на Bellator има и втори полицейско доклад, който бе подаден преди по-малко от две седмици - на 9-ти февруари. В него пише, че Уанше е била заплашена от Сандро в 18:30 часа местно време в същия ден. Уанше не поискала закрила от полицията или обществен подслон, се казва в доклада. Сандро е обвинен по закона "Лей Мария да Пеня" - закон, който защитава жените от домашно насилие.

Според полицейския доклад опияненият Сандро влязъл в дома на Уанше на 9-ти февруари и я заплашил с нож, след което я задушил с възглавница, когато тя започнала да плаче. Сандро я заплашил, че ще сложи край на живота й, заявявайки, че тя е провалила кариерата му, се казва още в доклада. Според същия този доклад Уанше по-късно била спасена от майка си и брат си, след като е успяла да им изпрати съобщение.

Сандро отказва да коментира двата случая пред медиите в страната. Бразилският съд все още не е посочил дата, в която той трябва да се яви в съда.