Мелис Йонузова спечели европейската титла в категория до 69 кг от първенството на Стария континент по бокс за мъже и жени до 22 г. в Румъния. 

На финала тя не остави никакви шансове на полякинята Наталия Марчиковска, която е бронзова медалистка от световното за девойки в Индия миналата година, но при 75-килограмовите. 

Мелис проведе кратко проучване на съперничката си на ринга, след като се хвърли в атака и бе по-активната от двете до края на мача. В средата на третия рунд българката дори изпрати съперничката си в нокдаун. В крайна сметка и съдиите бяха единодушни и присъдиха победата на Мелис Йонузова с 5:0 гласа – 29:27, 30:27, 29:28, 30:27, 29:28. 

Това е първи златен медал от голямо първенство за състезателката на клуб „Омуртаг“ с личен треньор Фикрет Ереджебов. Тя има и бронз от европейското за девойки в Орду (Турция) през 2016 г., а миналата година в София остана пета. 

Довечера към 18:15 часа за своята пета титла на Европа на ринга в Румъния ще се качи Даниел Асенов. Той ще боксира в повторение на миналогодишния финал от същото първенство при 52-килограмовите срещу Габриел Ескобар Маскунано от Испания.