Боксовата легенда Флойд Мейуедър-младши ще се изправи в двубой срещу кикбоксьора Теншин Насукава в Япония на 31 декември. Това стана ясно, след като 41-годишният американец подписа официален договор.

Бившият световен шампион в пет различни категории за последно прекрати оттеглянето си от спорта през 2017-а, когато победи в боксов мач звездата от UFC Конър Макгрегър в боксов двубой. Така Мейуедър-младши регистрира своята 50-а победа в кариерата.

Наскоро се заговори за потенциален мач между него и друга от звездите на UFC – Хабиб Нурмагомедов, а също и за евентуален сблъсък с боксьора Мани Пакиао. Мейуедър за пореден път доказа, че следва своя собствен почерк, а двубоят с 21 години по-младия от него Насукава определено беше изненадващ ход.

Към момента все още не са ясни нито форматът, нито правилата, според които ще се проведе срещата, а по думите на американеца това ще се разбере до няколко седмици. „Исках да опитам нещо различно”, коментира Мейуедър. „ Исках да покажа моите умения извън Щатите и да стане специален двубой. Искам да дам на хората това, което искат – кръв, пот и сълзи.”

20-годишният Насукава се изявява в RIZIN Fighting Federation, като именно това е компанията, с която Мейуедър подписа контракта. Тя специализира в кикбокс и смесени бойни изкуства. „Офертата беше изненадваща, но я приех без никакво колебание”, коментира японецът, чийто рекорди в кикбокса и ММА са безукорни – съответно 27-0 и 4-0. „Това е най-големият миг в моя живот и искам да бъда човекът, който ще промени историята. Ще го постигна с моите юмруци и един-единствен удар. Само гледайте”, закани се Насукава.