Миналата година, когато легендата в света на бокса Флойд Мейуедър-младши и суперзвездата на Ultimate Fighting Championship (UFC) Конър Магрегър премериха сили в една от най-доходоносните боксови срещи за всички времена, имаше непосредствени слухове за евентуален реванш между двамата атлети, потенциално в света на смесените бойни изкуства. Сега подобен сценарии започва да става все по-реален.

Въпреки че се оттегли от бокса след срещата с Макгрегър, преди няколко седмици Мейуедър започна да публикува поредица от интересни видеоклипове в социалните мрежи, загатвайки за потенциална негова авантюра в UFC. Макгрегър не се забави със своя отговор и така най-голямата битка за 2017-а година можеше да се превърне и в най-голямата за 2018-а. След това през изминалия уикенд бащата и треньор на Мейуедър, Мейуедър-старши, наля масло в огъня, заявявайки, че макар и да не разбира сина си, той вярва, че Младши наистина се интересува от битка в UFC.

"Както аз виждам нещата, трябва да повярвам, че точно на там се е запътил. Начинът, по който изглежда, мисля че това ще се случи. Не знам за какво наследство става въпрос, тъй като още отсега синът ми има достатъчно пари, с които да живее до края на дните си. Аз не бих го посъветвал да се бие в смесените бойни изкуства. Като негов треньор, не, като негов баща, пак не. Той разполага с луди пари, не виждам защо иска да го направи", заяви Мейуедър-старши.

Мейуедър-старши не греши - синът му наистина е най-успешния боксьор на всички времена, записвайки професионален рекорд от 50-0 и спечелвайки стотици милиони долари, докато го прави. Мейуедър направи над 300 милиона долара от срещата си с Макгрегър, така че шансът да се върне обратно за да направи друга подобна сума, изглежда, привлича вниманието на легендарния боксьор.

И ако Мейуедър-младши реши да се завърне в бойните спортове, като направи скок в смесените бойни изкуства, баща му казва, че отново ще бъде с него. Старши вярва, че ако това се случи, синът му може спокойно да спечели няколко битки в клетката, но като цяло преминаването му в смесените бойни изкуства би навредило на спортното наследство на сина му.

"Ще ви кажа истината. Мисля, че той може да спечели няколко битки, но също така смята, че е по-добре той да не влиза там. Там той ще бъде на чужда територия и може да бъде изненадан от някои обстоятелства. Не ме разбирайте погрешно, аз вярвам, че той ще спечели няколко срещи, но не си заслужава. Той е постигнал толкова много, че няма как да направи повече. Сега единствената възможност е да върви надолу", завърши Мейуедър-старши.