Боксовата легенда Флойд Мейуедър-младши (50-0, 27 KO) заяви, че няма да преминава в смесените бойни изкуства или по-точно в Ultimate Fighting Championship (UFC), въпреки твърденията, че е участвал в преговори за именно такава сделка.

Слуховете за подобни преговори се засилиха, след като дългогодишният коментатор и анализатор на UFC Джо Роган заяви, че президентът на организацията Дейна Уайт е потвърдил в съобщение към него, че евентуална сделка с Мейуедър е "реална". В последното си интервю, обаче, легендарният боксьор категорично отрече всякакви планове да се бие в UFC.

"Никога не съм казвал, че ще се бия в UFC. Не съм казвал подобно нещо. Казах, че ако искам мога да го направя. Бих могъл и мога са две различни неща. Няма да го направя“, категоричен бе Мейувдър. По-рано този месец американецът заяви, че ако се бие в UFC, може да спечели 1 милиард долара.

"Те ми се обадиха не много отдавна и ме помолиха да се върна. Аз мога да се върна. Ако искам мога да се върна и да се бия в UFC. Мога да направя сделка за три или четири битки в клетката и да направя един милиард долара", каза тогава той.