Вече пенсионираният бивш световен шампион в пет категории Флойд Мейуедър-младши вярва, че настоящият шампион на Световната боксова организация (WBO) в категория супер-перо Васил Ломаченко не получава достатъчно пари от своя промоутър Боб Арум от "ТопРанг".

Мейуедър конкретизира твърденията си, като се обоснова със средствата, които Ломаченко е получил от последната супербитка с Гийермо Ригондо.

"Вижте, той получи едва 1,2 милиона долара за последната си битка. Това е човек, който има два олимпийски златни медала. Той е човек, за когото всички говорят, че е един от най-добрите в бокса и прави само по милион долара на битка. Лично аз предпочитам да не ме смятат за най-добрия боксьор и да получавам по 6,7,8 милиона долара. Това е моят поглед върху нещата", заяви Мейуедър.

"Нямам абсолютно нищо против Ломаченко. Той просто трябва да се вгледа по-внимателно в своя промоутър (б.р. Боб Арум). Той се отнася зле със своите боксьори от четиридесет години насам. В момента, в който напуснах Боб Арум, започнах да правя луди пари. Така че, Ломаченко, кажи на твоя промоутър да ти плати това, което заслужаваш. Харесвам те. Харесвам движенията ти на ринга, скоростта ти, уважавам те като боксьор. Но в края на деня трябва да се запознаеш и с бизнеса. Кажи на твоя промоутър да ти плати. Взел си 1,2 милиона долара, а трябваше да получиш поне 2,5 милиона", добави той.