Бившият световен шампион по бокс в пет различни теглови категории Флойд Мейуедър (50-0, 27 КО) заяви, че ако се завърне от пенсионирането си, може да направи един милиард долара от сделка за три или четири бити с най-голямата ММА организация в света Ultimate Fighting Championship (UFC).

В последната си битка на професионалния ринг Мейуедър победи Конър Макгрегър през август и по този начин спечели над 100 милиона долара. Тогава американеца се оттегли от спорта за пореден път, но се отправи към социалните мрежи, за да загатне за свое ново завръщане.

"Те ми се обадиха не много отдавна и ме помолиха да се върна. Аз мога да се върна. Ако искам мога да се върна и да се бия в UFC. Мога да се бия в Октагона, да направя сделка за три или четири битки в клетката и да направя един милиард долара", заяви Мейуедър.

Американецът, който миналата седмица заяви, че едва ли не е поддържал жива интригата в срещата с Макгрегър, за да бъде по-вълнуваща, добави, че той без съмнение е най-великият спортист за всички времена.

"На света има само един най-велик спортист, това съм аз. По-добре да не чувам, че някой говори, че това не съм аз. Аз съм най-добрият за всички времена. Никой не го прави по-добре от мен. Аз имам най-добрият стил, правя го по своя собствен начин. Аз държа 100%-та от приходите и аз съм шеф на себе си", добави Мейуедър.