Бившият шампион в пет категории Флойд Мейуедър-младши (50-0, 27 КО) понастоящем е на обиколка в Азия и изглежда се е отдал на заслужена почивка от всички и всичко.

41-годишният Мейуедър се оттегли от света на бокса миналия август, след като се завърна, за да триумфира над ирландската суперзвезда на UFC Конър Макгрегър в "Ти-Мобайл Арена" в Лас Вегас.

Тази среща беше първа за Мейуедър за повече от две години и със сигурност последна - поне на боксовия ринг.

По време на скорошна визита във Филипините, Мейуедър беше нападнат с въпроси от местните журналисти относно възможността да се бие отново. Американецът не отхвърли категорично тази възможност, но също така разясни, че понастоящем не мисли за това.

"Към момента обикалям света, правя различни неща, прегръщам феновете си, приемам любовта на хората от цял свят. Сега пътувам и това ми е достатъчно. Не знам какво крие бъдещето, но в момента съм пенсиониран. Не мисля за битки точно сега", заяви бившият шампион.

През последните месеци Мейуедър хвърли няколко намека, че ще се завърне в битките - но в тези на смесените бойни изкуства. По време на няколко интервюта той изрази желание да участва в среща от веригата Ultimate Fighting Championship (UFC). Бившият шампион дори разкри преди няколко седмици, че е пуснал молба за издаване на лиценз за ММА битки.

Сега, когато Мейуедър говори отново по темата, той застана твърдо зад идеята, че негово евентуално завръщане ще се случи само в света на смесените бойни изкуства, а не в бокса.

"Ако се завърна отново, ще бъде в октагона. Точно сега, обаче, не мисля за октагона или боксовия ринг. Сега пътувам и се наслаждавам на живота", завърши Флойд Мейуедър.