След като пропусна домашното събитие на Ultimate Fighting Championship (UFC) през ноември, Марк Хънт все пак ще се бие в Австралия, но през следващата година. От организацията официално потвърдиха срещата на Хънт с Къртис Блейдс за събитието UFC 221, което ще се проведе на 11-ти февруари в Пърт, Австралия.

Хънт (13-11-1) наскоро беше отстранен от бойната карта на UFC за събитието в Сидни, в което той трябваше да се изправи срещу Марчин Тибура, след като официални лица изразиха безпокойството си по въпроси свързани със здравето на Хънт, за които австралиеца говори няколко седмици преди това. 43-годишният атлет в момента съди UFC, Дейна Уайт и Брок Леснар, твърдейки, че е получил сериозни травми на главата в следствие на битката си с Брок в UFC 200 през юли 2016-та година, а от организацията са знаели преди самата битка, че Леснар използва забранени вещества за повишаване на производителността.

източник: Gulliver/GettyImages

В основната битка на събитието в Сидни Хънт беше заместен от бившия шампион Фабрицио Вердум, боец, който Хънт определено не обича. Дори в едно от последните си интервюта австралиеца описа Вердум като "малък плъх" и заяви, че се надява отново да се изправи срещу бразилеца, след като загуби от него в UFC 180 преди три години.

Вместо това Хънт ще се изправи срещу Къртис Блейдс (9-1), който се намира в серия от четири поредни победи. В последната си битка в UFC 217, "Бръсначът" надделя над опитния украинец Алексей Олейник (52-11) чрез технически нокаут във втория рунд. Единствената загуба в кариерата на Блейдс пък дойде от новата звезда на UFC в тежка категория Францис Нгану след технически нокаут във втория рунд на битката им през април 2016-та година в Загреб, Хърватия.

UFC 221 ще бъде оглавено от битката за титлата в средна категория между шампиона Робърт Уитакър и претендента Люк Рокхолд.