Шампионът в категория перо Холоуей за втори път поред отказа бившия дългогодишен шампион в дивизията Жозе Алдо в основната битка за събитието UFC 218.

25-годишният хаваец за втори път отказа Алдо след брутална канонада от удари, която принуди реферът Хърб Дийн да прекрати срещата 9 секунди преди края на третия рунд 

"Всичкия респект на света за Алдо. Той е адски шампион, но ви казах, че ще победя всеки", заяви Холоуей след края на срещата.

Това беше 12-та поредна победа за Холоуей, което е петата най-дълга серия в историята на UFC. Това беше и първата му защита на титлата.

Алдо, който не излгеждаше никак добре на кантара в събота, започна доста стабилно битката. По-специално той включи отново в играта си зверски силните удари с крак, които бяха изчезнали в последните битки. Бившият двукратен шампион в дивизията нанесе и доста силни удари във втория рунд, но това не разклати Холоуей, а с течение на времето силата на Алдо започваше да избледнява.

Холоуей пречупи опонента си в третата част, пласирайки серия от точни удари в главата на бразилеза. Не е тайна, че твърдостта на Алдо го изкачи до най-високите върхове в спорта, но той отново се стовари в центъра на ринга безпомощен, както направи и в първата битка с Холоуей в UFC 212.

"Знам, че вече беше изрорен. Това беше и целта ми. Моят тренировъчен лагер ме вкара в дълбоки води. Знам, че той не може да плува там, затова го удавих", заяви Холоуей.

Алдо (26-4) записа трета загуба в последните си четири срещи. И във четирите му загуби в неговата кариера той е бил приключвам преди последния гонг.