В света на смесените бойни изкуства има много хора, които не се страхуват да казват това, което мислят, но има един точно определен човек, който надминава всички, това е бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Майкъл Биспинг.

В едно от последните си интервюта Биспинг говори за своя дългогодишен враг Витор Белфорт, който обяви края на своята кариера, след като беше брутално нокаутиран от своя сънародник Лиото Мачида в основната битка от събитието UFC 224 в Рио де Жанейро.

"Честно казано, изпитах голямо удоволствие да видя Белфорт нокаутиран. Този човек изобщо не ме интересува, защото кариерата му е изградена върху една огромна измама. Просто погледнете негови снимки през годините и ще разберете колко допинг е приемал през целия си живот. В началото на кариерата си той изглеждаше невероятно напомпан, но сега изглежда като сдъвкан и изплют старец. Същото важи и за представянето му в момента. Когато Белфорт беше пълен с химия, той разкъсваше съперниците си на парчета", заяви Биспинг.

"След всичко това, той все още има наглостта да говори за постиженията си и за приноса си към смесените бойни изкуства. Исках сам да изпратя този измамник в тежък нокаут, но гледайки как този човек получава онова, което заслужава, това също ми донесе голямо удоволствие. Използвайки стероиди Белфорт причини травми на много бойци, този измамник ми повреди окото, с което все още имам сериозни проблеми", завърши британецът.

Биспинг говори за двубоя с Белфорт от 19-ти януари 2013-та година в Сао Паоло, Бразилия, когато беше брутално нокаутиран чрез удар с крак в главата. В следствие на тежкия удар ретината да дясното око на британеца се отдели, което принуди оперативна намеса, която обаче не възвърна зрението му на сто процента.