Настоящият шампион в три различни категории (перо, супер-перо и лека) Майки Гарсия (37-0. 30 КО) твърди, че бъдещето и на полусредна категория ще бъде в неговите ръце.

Гарсия ще се качи на ринга на 10-ти март, когато ще се опита да вземе титла в четвърта различна дивизия, когато се изправи срещу непобедения шампион на IBF в супер-лека категория Сергей Липинец (13-0, 10 КО).

Гарсия технически все още е шампиона на WBC в лека категория, въпреки че не се е бил в тази категория от януари 2017-а година. Той признава, че преминаване в полусредна категория може да се случи до края на тази година, което означава, че завръщане в лека категория би се отдалечило прекалено много.

Непобеденият американец с мексикански корени заяви също, че няма проблем да се изправи срещу един от най-избягваните боксьори във всеки клас тегло - шампиона на IBF в полусредна категория Ерол Спенс (23-0, 20 КО).

Всъщност, Гарсия толкова иска тази среща, че би предпочел Спенс, отколкото супер двубой с Васил Ломаченко - ако и двамата боксьори са на масата пред него.

"Бих предпочел да се бия със Спенс, ако и той, и Ломаченко са на масата. Това е по-голямо предизвикателство за мен срещу по-едър боксьор. Хората може и да не ме взимат на сериозно, но аз ще премина в полусредна категория. Това ще се случи до края на тази или следващата година. Аз идвам!", заяви Гарсия.

"Трябва първо да изпълня задълженията си в лека и супер лека категория, но съвсем скоро ще ме видите и в полусредна категория. Бих се радвал, ако ми се отдаде възможност да се бия с Търман или Спенс. Ако смятате да предизвикате някой шампион - направете го срещу най-добрите. Аз не искам лесни срещи, искам нещо, което ме вълнува, което ме мотивира. Спенс и Търман са най-големите имена в полусредна категория", завърши Гарсия.