В края на миналия месец шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) направи сензационно изказване, че би бил напълно способен да унищожи първокласната версия на Майк Тайсън от 1986-а година, който по това време изглеждаше напълно непобедим и спечели първата си титла в тежка категория, а по-късно обедини и всички колани в дивизията.

"Аз срещу Тайсън от 1986-а година? Щях да го размажа. Вижте, трябва да погледнем реално на нещата. Знам, че има много хора, които говорят за старата школа и я сравняват с новата генерация боксьори, но трябва да знаете, че на света няма школа, в която да не съм номер едно", заяви самоуверения Уайлдър.

След като някои критици нападнаха Уайлдър, той застана твърдо зад думите си, че ще победи Тайсън в най-добрите му години.

"Скоростта ми е убийствена, ръцете ми са прекалено дълги, прекалено съм висок, атлетичен съм, работя добре с краката, което ми дава огромно предимство, това играе голяма роля. Не искам да показвам неуважение към Майк Тайсън, в неговата епоха той бе най-добрият, но това е нова ера. Никой боец от старата школа не би трябвало да победи такъв от новата. Напълно съм уверен в това, което казвам. Аз знам какво говоря", продължи Уайлдър.

Сега самият Тайсън се появи пред камерата, за да даде своя прост коментар на твърденията на Уайлдър.

"Аз не мисля така", заяви Тайсън.

Бившият безспорен шампион в тежка категория Ленъкс Люис също се намеси в този спор, заставайки зад "Железния" Майк.

"Харесвам Уайлдър, но той никога не е бил на ринга с някой толкова жесток, който наистина иска да счупи ребрата ти с всеки удар. Не го виждам срещу Тайсън", заяви Люис.