Бившият безспорен шампион в тежка категория Майк Тайсън, който понастоящем е на турне в Източна Европа, заяви че определено иска да види как олимпийският златен медалист и бивш шампион Александър Поветкин се изправя срещу шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър.

Уайлдър и Поветкин трябваше да се срещнат на ринга през май 2016-та година, но срещата беше отменена, след като руснакът даде положителна допинг проба няколко дни преди двубоя.

"В днешно време всеки има своя шанс да стане световен шампион, тъй като в момента има достатъчно възможности за това.  Мисля, че точно сега за Поветкин ще бъде най-добре да се бие с Уайлдър, защото той е най-слабият сред шампионите.... поне сред сегашните шампиони. Затова смятам, че срещу него той ще има най-големи шансове", заяви Тайсън.

След тези думи на Тайсън трябва да отбележим, че той и Уайлдър неотдавна влязоха в спор в социалните мрежи, тъй като Уайлдър заяви в няколко интервюта, че ще унищожи Тайсън от 1986-та година, когато "Железният" Майк беше в своя прайм.

Пред Уайлдър за сега има други проблеми, тъй като американеца ще защита титлата си тази събота вечер срещу кубинеца Луис Ортис в Бруклин, Ню Йорк. Поветкин пък ще се завърне на ринга в бойна карта за събитието между Джошуа и Паркър. Там той ще се изправи срещу олимпийския бронзов медалист Дейвид Прайс. Руският ветеран има професионален рекорд от 33 победи (23 КО) и само едно поражение.