Мениджърът на Луис Ортис, Джей Хименес, разкри във вторник, че претендентът на WBC в тежка категория е бил тестван за забранени вещества седем пъти за последния месец. Допинг тестовете са били направени от Доброволческата антидопингова агенция (WADA) и от Нюйоркската държавна атлетическа комисия (NYSAC).

Ортис е следен изключително внимателно от антидопинговите агенции, тъй като на 3-ти март ще се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър. Отговорните лица не искат да се повтори това, което се случи на 4-ти ноември, когато двамата бойци трябваше да премерят сили, но Ортис беше хванат с положителна допинг проба ден преди срещата да се състои.

"Той постоянно говори за стероиди", заяви Хименес, обръщайки се към Уайлдър. "Луис е направил седем допинг теста за последния месец. Седем пъти е давал кръв и урина пред WADA и NYSAC".

Уайлдър (39-0, 38 КО) пък се подигра на изявлението на Хименес, ръкопляскайки отчетливо. Но шампионът на WBC призна, че не очаква Ортис (28-0, 24 КО) да даде положителна допинг проба, тъй като тяхната среща на 3-ти март е прекалено близо.

"Ортис би могъл да даде положителна проба, но това едва ли ще се случи. Все пак възможността остава. Винаги казваме... веднъж измамник - измамник завинаги. Всичко зависи от него. Мисля, че Луис е умен човек и смята, че ще направи всичко правилно. Ако не го направи, както казах, това ще бъде края на неговата кариера, тъй като ще разочарова хората за пореден път. Абсурдно е, че все още се налага да говорим по тази тема", заяви Уайлдър.

"Все пак смятам, че той ще направи всичко правилно. Не се притеснявам за това. Убеден съм в него, че ще дойде на нашата среща чист и ще направим страхотно шоу за всички фенове на спорта", добави американецът.