Претендентът в тежка категория по бокс Луис Ортис (28-0, 24 КО), който ще се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) на 3-ти март, обещава, че ще пренапише историята, като стане първият кубински шампион в тежка категория.

Уайлдър, който ще се опита да направи седма защита на титлата си, влиза в тази среща с рекорд от 39 победи, 38 от които с нокаут, но това не плаши Ортис, който също е непобеден на професионалния ринг и също има много победи с нокаут.

Ортис смята, че е най-добрият опонент, срещу когото Уайлдър някога се е изправял, вероятно и най-опасния.

"Дионтей никога не е бил изправян срещу противник с моите умения. Аз съм нокаутьор, който никога не е губил битка, така че Уайлдър да внимава. Аз съм много опитен боксьор, но най-голямото ми предимство е, че съм гладен за успехи повече от всякога и съм готов да докажа, че съм най-добрият в тежка категория. Уайлдър е сериозно предизвикателство за мен и въпреки че мнозина ме смятат за аутсайдер в тази битка, това ще бъде исторически момент за кубинския бокс – запомнете какво съм казал!", заяви Ортис.

Уайлдър и Ортис трябваше да се изправят един срещу друг в Ню Йорк на 4-ти ноември, но кубинецът бе уличен в употреба на допинг и битката между двамата пропадна. Изненадващо за всички, обаче, на Ортис не му бе наложена сериозна санкция и той се размина само с глоба от 25,000 долара, тъй като от Световния боксов съвет (WBC) заявиха, че претендентът използвал забранени медикаменти за борба с високо кръвно.

Всичко това вече е история и този път се надяваме, че двамата титани ще излязат на ринга и ще представят на зрители това, което всички очакват от тях - агресивен бокс и зрелищен финал.