Венецуелецът Хорхе Линарес, който държи титлата на Световната боксова асоциация (WBA) в лека категория, е наясно със своите бъдещи планове - той иска да се изправи срещу двукратния олимпийски шампион Васил Ломаченко.

Ломаченко е планирано да се завърне на ринга на 12-ти май в Ню Йорк на галавечер, която ще бъде предавана от ESPN. Съществува обаче конфликт на интереси, тъй като промоутърите на Линарес, Golden Boy Promotions, вече имат планове за същата дата с конкурентната телевизия HBO.

От Golden Boy са готови да направят битката на всяка друга дата - или на 12-ти май по HBO, когато ще се предава и срещата между Канело Алварес и Генади Головкин.

Промоутърите на Ломаченко, Top Rank, изобщо нямат намерение да правят компромиси с датата или пък с телевизията, която ще излъчва срещата на украинеца.

Линарес от своя страна изобщо не се интересува от интересите на телевизиите и просто иска среща с Ломаченко.

"Не ми пука за телевизиите, просто искам този двубой. Говори се за среща на 12-ти май в Ню Йорк. Мечта е да се биеш в "Медисън Скуеър Гардън". Единственият проблем е датата и конфликтите с телевизиите. Ломаченко иска тази битка, аз я искам, промоутърите я искат - проблемът е в датата", заяви Линарес.

Венецуелецът е доста по-едрият от двамата боксьори, но той вероятно ще бъде големият аутсайдер в потенциална среща с Ломаченко.

"Тук става въпрос за умения и как сте подготвени физически и психически. Обичам да се бия с левичари, те не ме притесняват, уверен съм, че ще го победя. Вече съм побеждавал левичари, защо да не го направя отново?", добави Линарес.

Ето и как изглеждат нещата към този момент. Ломаченко все пак държи на датата 12-ти май, а основния кандидат за битка с него е новият шампиона на WBO в лека категория Рей Белтран, който спечели вакантния колан миналия петък, след като надделя чрез съдийско решение над Пол Моузес. Както Ломаченко, така и Белтран са представлявани от един и същи промоутър, Top Rank, така че проблеми по уреждането на тяхната среща едва ли ще има.