Световният шампион на WBA в лека категория Хорхе Линарес (44-3, 27 КО) категорично изключи възможността да се присъедини към списъка от боксьори, които хвърлиха бялата кърпа по време на своите двубои с двукратния олимпийски шампион Васил Ломаченко (10-1, 8 КО). Предстоящият двубой между двамата атлети ще се състои идния уикенд на 12-ти май в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

"Никога няма да направя това, никога няма да се откажа. Ломаченко натрупа огромен кредит, защото всички негови опоненти се отказват по средата на двубоите с него. Аз категорично не съм боксьор, който се отказва по време на битка. Аз съм боксьор, който се бие докрай", заяви Линарес.

Шампионът в две категории Ломаченко ще се опита да спечели трета световна титла, като преди това триумфира в категория перо и в категория супер-перо. Украинската суперзвезда изгради огромна репутация като боксьор, който пречупва психически своите опоненти, докато накрая не се откажат. Именно това се случи в последните четири двубоя на украинеца.

Николас Уолтърс се отказа от своя непобеден професионален рекорд след седем рунда с Ломаченко в Лас Вегас. След това Джейсън Соса видя достатъчно за девет рунда с украинеца в Оксън Хил, Мериленд. Мигел Мерига пък изяде достатъчно бой за седем рунда преди да хвърли бялата кърпа насред Лос Анджелис, Калифорния. След това през декември миналата година в дългоочаквана среща, друг двукратен олимпийски шампион, Гийермо Ригондо, се оттегли след шест рунда с украинеца - като претендира, че е получил контузия в лявата ръка, на което малко хора повярваха.

Докато Ломченко е изградил подобна репутация за себе си, Линарес е изградил репутация на боксьор, който често излиза от зоната си на комфорт и преминава през всякакви трудности, за да стигне до победата. В някои от последните си срещи с Антъни Крола и Люк Кембъл, Линарес показа своята устойчивост, след като се справи с някои късни приливи на адреналин от британските претенденти.

Едно е сигурно, на 12-ти май ни очаква двубой от световна класа, който не бива да изпускате. А според вас, кой е фаворит в предстоящата среща?