През септември 2017-та година Канело и Головкин се срещнаха в битка на двама от най-великите боксьори в средна категория, борейки се рамо до рамо в продължение на 12 рунда, завършвайки със съдийско равенство.

Двубоят им привлече рекордна тълпа за боксово събитие в Лас Вегас, разпродавайки "Ти-Мобайл Арена" за по-малко от две седмици. Сега от въпросната арена отново са фаворити да приемат реванша, който ще се състои на 5-ти май. Най-популярната зала в Лас Вегас е силно подкрепяна от промоутърската компания на Оскар Де Ла Оя "Голдън Бой", която организира двубоя между Канело и Головкин.

"От "Медисън Скуеър Гардън" са много, много настъпателни, но трябва да призная, че първо ще дам шанс на партньорите си от "MGM". Събитие като това не трябва да се провежда на друго място освен Лас Вегас заради хотелите, затворената верига и забавленията, които градът може да предложи. Има много фактори, които влизат в играта, но до края на следващата седмица всичко трябва да бъде ясно", заяви Оскар Де Ла Оя.

Както Де Ла Оя заяви, Вегас е идеалното място за провеждането на тази среща, което ни навява на мисълта, че градът ще бъде домакин на този епичен двубои. Простият факт - отвъд хотелите, затворената верига и забавленията - е, че Вегас предлага най-много пари за големите битки като тази, затова "Града на греха" е домакин на почти всички големи боксови събития в САЩ.