Когато Йоел Ромеро нокаутира Люк Рокхолд в провелото се този уикенд събитие UFC 221, това беше не само впечатляващо, но и определящо за бъдещето на Ромеро.  Той най-вероятно ще получи следващия шанс да се бие за титлата срещу шампиона Робърт Уитакър.

Ромеро и Уитакър през изминалата година се биха за временната титла в средна категория в UFC 213, когато още Майкъл Биспинг беше шампион. Уитакър победи Ромеро чрез съдийско решение, но трябваше след това да се оттегли за няколко месеца, за да се възстанови от контузия в коляното, която получи по време на битката. С Уитакър извън строя, Биспинг се изправи срещу Джордж Сен Пиер в UFC 217 и загуби титлата, но седмица по-късно "Джи Ес Пи" освободи колана, правейки Уитакър безспорен шампион в средна категория.

И сега, докато Уитакър трябваше да се върне и да защити титлата си срещу Рокхолд в UFC 221, една травма отново извади австралиеца и Ромеро влезе в тази битка и в крайна сметка победи Рокхолд. Въпреки това, преди този двубой кубинецът не успя да влезе в допустимите за категорията килограми и победата не му донесе очакваната временна титла, но това не пречи на мнозина да смятат, че Ромеро и Уитакър ще направят среща реванш, която този път ще бъде за безспорната титла в средна категория.

Има един боец, който обаче не смята, че тази битка трябва да се случи и това е бившия шампион Крис Уайдман. Въпреки че Уайдман претърпя загуби от Ромеро и Рокхолд, той се отправи към Туитър, за да обясни на феновете, че той заслужава следващия шанс да се бие за титлата, за сметка на страховития кубинец.

"Изчакайте малко... Аз ли съм единственият в Топ 5, който не се е бил с Уитакър? Имам победа в последната си битка, имам най-много защити на титлата, влизам в допустимите килограми всеки път и не се провалям на допинг тестовете", заяви Уайдман.

Според официалната интернет страница на UFC, Уайдман понастоящем е поставен под №4 в средна категория и идва от победа над Келвин Гастелум чрез захват за задушаване през юли миналата година.

И въпреки че има победа в последната си среща и е на 4-то място в дивизията, Уайдман лекува продължителна контузия на палеца и е извън клетката вече над осем месеца. Бившият шампион със сигурност има апетити за титлата, но за да се върне с пълна сила най-вероятно ще трябва да постигне поне още една победа, преди да му бъде даден шанс да се бие за титлата, която преди време беше в неговите ръце.