Шампионката на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория пето Крис "Сайборг" Джустино изглежда вече е на борда с идеята за супербитка с шампионката в категория петел Аманда Нунес. Евентуална битка между двете кралици най-вероятно ще се проведе на събитието UFC 226, което ще се проведе през юли в Лас Вегас.

"Съгласих се на двубой с Аманда Нунес на 7-ми юли в Лас Вегас като част от събитието UFC 226 по време на Международната седмица на битките. Сега чакам моят мениджър да уреди нещата с UFC, за да можем да направим тази супербитка реалност", заяви Джустино.

Сайборг първоначално се съпротивляваше на идеята да се бие със своята сънародничка, но след като Нунес прояви сериозен интерес, шампионката в категория перо нямаше друг избор освен да приеме.

"Първо искам да кажа, че нямам нищо лично срещу Крис Сайборг. Просто вярвам, че това е битката, която всички искат да видят. Това е двубой, в който и двете можем да оставим своя отпечатък върху историята на този спорт", заяви от своя страна Нунес.

Сега, въпреки че и двете шампионки са съгласни да премерят сили, финансовите споразумения и преди са били проблем, когато става дума за Сайборг, така че остава да разберем дали изобщо ще се стигне до споразумение с UFC, което би гарантирало, че една от най-големите битки в историята на смесените бойни изкуства при жените ще се случи това лято.