Световният шампион на Международната боксова федерация (IBF) в супер средна категория Крис Юбенк-младши е само на седмица от може би най-голямата среща в своята кариера. На 17-ти февруари в Манчестър, Англия той ще се изправи срещу световния шампион на WBA Джордж Гроувс в полуфинална среща от турнира на Световните боксови суперсерии.

Двамата боксьори имат обща история като спаринг партньори, като и двамата твърдят, че в тези срещи са превъзхождали опонента си. През последните няколко седмици и двамата водят вербална война в британските медии, което е ясен знак за значението на тази битка.

Много експерти в областта на бокса смятат, че в предстоящата среща шансовете и на двамата боксьор за победа са равни, като изваждат и съответните аргументи за това. Юбенк обаче не смята, че мачът ще бъде оспорван. Той очаква пълна доминация от началото до края, завършвайки с нокаут в негова полза.

"Вярвам, че имам всички възможни предимства пред Джордж Гроувс. Аз го превъзхождам физически, психически, духовно, а и във всеки технически аспект от спорта. Това не е битка 50: 50, но аз съм щастлив, че много хора смятат така, защото това прави двубоя още по-вълнуващ. Харесва ми факта, че хората наистина вярват, че няма да спечеля, защото когато го направя ще е още по-сладко", заяви Юбенк.

И въпреки, че срещата между двамата се очаква с огромно нетърпение, Юбенк се възползва от възможността отново да направи реклама за предстоящия двубой.

"Това е битка, която обществото търси от години. Ние сме яростни съперници. Това ще бъде взривоопасен мач, а той ще даде на зрителите всичко, което очакват. Ние притежаваме атрактивни стилове и искаме да разменяме удари през цялото време. Определено не се страхуваме от това", завърши Юбенк.