Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в лека-тежка категория Сергей Ковальов (32-2-1, 27 КО) нокаутира претендента Игор Михалкин (21-2, 9 КО) в седмия рунд на двубоя им в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, запазвайки по този начин титлата си.

Правейки своята втора защита на титлата, която беше освободена от Андре Уорд миналата година, Ковальов превърна двубоя си с Михалкин в истинско шоу, в което двамата боксьори разменяха удари и настъпваха напред при всяка възможност. В шестия рунд обаче Ковальов съумя да пласира по-мощните и по-точни удари, които разкървавиха доста лицето на опонента му.

Преди Михалкин да влезе в седмия рунд, съдията Стив Уилис поиска от лекаря на ринга да провери раните на претендента. Вещото лице позволи на боксьора да продължи срещата, но това не беше от негова полза, тъй като Ковальов продължи с добрата игра и пласира още няколко мощни удара във вече окървавеното лице на опонента си. След поредната комбинация, която почти не откачи главата на Михалкин, реферът отново извика лекаря на ринга, който този път посъветва Уилис да прекрати срещата.

В интерес на истината 34-годишният Ковальов пласира пет пъти повече мощни удари от своя опонент - 165 за шампиона и само 32 за Михалкин.

"Днес се представих доста по-добре, отколкото в предишната си среща. Може отстрани да е изглеждало лесна битка, но истината е, че не беше лесно", заяви Ковальов непосредствено след края на срещата.

Загубата от Ковальов прекрати и завидната серия от единадесет поредни победи на Михалкин. Последното поражение в кариерата на претендента датира от 2010-та година и му бе нанесено от Алекси Кузимески.

След впечатляващото представяне този уикенд Ковальов пък най-вероятно ще насочи погледа си към шампиона на WBC Адонис Стивънсън. Ако Стивънсън успее да надделее на Баду Джак в предстоящия им двубой през парил, може би най-накрая ще видим среща межди него и Ковалев. За подобен двубой се говори през последните три години, но сега възможността той да бъде реализиран изглежда най-висока.