Сергей Ковалев не е убеден, че Андре Уорд ще остане за дълго в пенсия. Световният шампион на WBO в лека тежка категория смята, че британецът в момента прави разбираема почивка, тъй като е спечелил много пари от техните два двубоя и може да си позволи да си почине. Ковальов обаче очаква Уорд да се бие отново по някое време и се надява в крайна сметка да си осигури трета битка с него.

"Мисля, че ще се върне. Той просто взе това решение да си почине, тъй като има достатъчно пари, за да бъде извън бокса. От последните две битки той направи доста пари. Така че точно сега той наблюдава какво се случва в лека тежка категория и ще изчака докато няма единен шампион, за да го предизвика и да спечели отново повечко пари", заяви Ковалев.

Непобеденият на професионалната сцена Уорд (32-9, 16 КО), който ще навърши 34 години през следващия месец, победи Ковальов в две поредни срещи в лека тежка категория. И двата резултата бяха доста противоречиви.

Първата им битка беше много оспорвана, но Уорд успя да се възстанови от нокдаун във втория рунд и беше по-ефективният боксьор във втората част на 12-рундовата им среща и по този начин спечели чрез спорно единодушно съдийско решение  през ноември 2016-та година.

Двамата боксьори се завърнаха за реванш в Лас Вегас на 17-ти юни 2017-та година в още една много оспорвана среща, докато Уорд не нанесе зловещо кроше в брадичката на руснака в осмия рунд.

Намесата за спирането на срещата на рефера дойде малко по-късно в същия рунд, тъй като Уорд пласира тежки удари в тялото на опонента си, които обаче попаднаха доста под пояса на Ковальов и това се превърна в изключително спорно решение. Ковальов оспорваше загубата с технически нокаут, но връщане назад вече нямаше. Три месеца по-късно Уорд обяви пенсионирането си и остави Ковальов с празни ръце.