Статусът на Конър Макгрегър като фаворит в лека категория на Ultimate Fighting Championship понастоящем е поставен под въпрос, след като президента на организацията Дейна Уайт заяви преди седмица, че в предстоящата основна битка за събитието UFC 223 временният шампион Тони Фъргюсън и основния претендент Хабиб Нурмагомедов ще спорят за истинската титла в дивизията.

"Победителят от срещата между Тони и Хабиб ще бъде шампион. Те ще се бият за истинската титла. Вече казах, че Конър не може да държи титлата в продължение на две години без да я защитава", заяви Уайт.

Като се има в предвид това, президентът на UFC не предпочете да отговори, когато беше запитан дали титлата на Макгрегър е принудително отнета. Сега ексцентричният ирландец излезе с предизвикателно послание към всеки, който се опита да отнеме безценният му колан.

"Този колан е при мен. Вкъщи. Така че, късмет на всеки, който се опита да дойде в дома ми, за да вземе тези колани", заяви Макгрегър в едно от последните си интервюта.

Въпросното събитие UFC 223 ще се проведе на 7-ми април и именно тогава ще разберем със сигурност за временната или за истинската титла ще спорят Тони Фъргюсън и Хабиб Нурмагомедов, освен ако преди това Дейна Уайт не благоволи да излезе и ясно да каже какво е бъдещето на дивизията.