Шампионката на WBC и IBF в супер средна категория защити титлите си през изминалата вечер, побеждавайки абсолютно категорично претендентката Тори Нелсън чрез единодушно съдийско решение.

И тримата съдии отсъдиха 100:90 в полза на Шийлдс, която подобрява професионалния си рекорд до 5-0 (2 КО). 

Шампионката доминираше над претендентката в продължение на всички 10 рунда, но Нелсън (17-1-3, 2 КО) все пак успя да чуе удара на последния гонг.

"Не смятах, че победата ще бъде толкова лесна, но бях по-добрата и по-силната днес. Тя изгради своя стратегия за игра, но аз просто не й оставих шанс. Пласирах всеки удар, който смятах, че е възможно да пласирам. Тя просто е доста корава", заяви Шийлдс.

Запитана за плановете й да се премести в долната категория, за да се изправи срещу Кристина Хамър, Шийлдс заяви: "Мисля, че мога да вляза лесно в средна категория. Знам, че със сигурност ще бъде по-едра и по-силна от момичетата там. Ще видим какво ще се случи. Все пак искам да се бия с нея."

Едва 22-годишната Клариса Шийлдс е двукратна олимпийска и световна шампионка по бокс в средна категория. На аматьорската сцена тя има 77 победи и само една загуба. През 2016-та година американката реши да влезе в професионалния бокс и от тогава има пет победи от пет изиграни срещи, давайки заявка, че има сили да обедини всички титли в супер средна категория, а и не само там.