Претендентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полусредна категория Доналд Сероне прекрати серията си от три поредни загуби с впечатляваща победа с нокаут над Янси Мадейрос в провелото се този уикенд събитие на организацията в Остин, Тексас. Сега "Каубоя" иска да се завърне в оригиналната за него лека категория, където желае за следващ опонент не кой да е, а основния претендент за титлата Хабиб Нурмагомедов.

"Искам да се завърна в лека категория. Искам да спечеля тази титла. Хабиб Нурмагомедов, идвам за теб, скъпи. Не се страхувам да се бия с теб", заяви Сероне.

34-годишният Сероне отдавна е смятан за един от най-добрите бойци в света в лека категория. Бившият претендент за титлата записа забележителен рекорд от 15-4 в периода между 2011  и 2015 година, докато се състезава в най-богатата откъм таланти дивизия на UFC. Там записа забележителни победи над бойци като Еди Алварес, Едсън Барбоса, Бенсън Хендерсън, Джеръми Стивънс, Джим Милър и много други.

Сероне стартира преминаването си в полусредна категория през 2016 година с подобен успех, печелейки първите си четири срещи по грандиозен начин, преди да натрупа три поредни загуби. Две от тези поражения - срещу Дарън Тил и Роби Лоулър, са срещу опоненти, които преди са се били в средна категория, което означава, че са и доста по-едри от него. Така че, след като нокаутира Мадейрос, който е бивш състезател в лека категория, "Каубоя" призна, че несъответствието между него и акулите от полусредна категория е голяма планина, която е прекалено трудна за преодоляване.

"Тези големи момчета удрят силно и са много по-големи, човече. Предпочитам да се завърна в лека категория, но засега не знам какво ще се случи. Кой знае, просто ще се бия, където ми кажат. Ако ми кажат, че имат нужда от мен в полусредна категория, ще остана тук. Навсякъде ми плащат еднакво, така че няма значение", заяви Сероне.