През изминалата вечер Атлетичската комисия на щата Невада (NSAC) гласува с пълно единодушие да наложи наказание в размер на шест месеца на мексиканската суперзвезда Саул "Канело" Алварес заради двете положителни допинг проби за забраненото вещество кленбутерол, които той даде в средата на месец февруари.

Очакваше се Алварес да получи наказание в размер на една година, но от комисията решиха да наложат по-лека санкция, тъй като мексиканецът е указал пълно съдействие на инспекторите по време на разследването.

Алварес призна за употребата на кленбутерол през месец февруари, но категорично отрече да е приемал веществото умишлено. Мексиканецът твърди, че веществото е попаднало в неговия организъм след прием на замърсено месо, което е често срещано в неговата страна.

Настоящото наказание на Алварес влиза в сила от дена, в който той е дал първия положителен допинг тест, което се случи на 17-и февруари. Това позволява на мексиканеца да пренасрочи своята среща реванш с казахстанеца Генади Головкин за 15-и септември. Очаква се Канело да продължи да се придържа към политиката на Атлетическата комисия и да бъде подложен на серия от допинг тестове в продължение на следващите шест месеца.