Поредният медал за българското таекуондо донесе Калоян Бинев на един от най-тежките и престижни световни турнири по таекуондо "Presidents Cup". 

Калоян Бинев спечели сребърен медал в Агадир, Мароко на турнир с ранг G2, който удвоява точките за световната и олимпийска ранглисти.

В Мароко българинът премина през шест кръга и пет дръзки битки до среброто. Заради доброто си класиране в световната ранглиста той пропусна първия кръг. Още на страта във втория кръг, Бинев елиминира представителя на Великобритания с убедителна разлика.

Победата го отведе при състезател на домакините, който също не бе пожален и с 15:11 мароканецът бе повален. В третата си среща нашето момче надви и хърватин с 21:18, а победата донесе сигурен медал за Калоян Бинев.

На полуфинала Бинев срещна световния вицешампион от Португарлия – Нуно Коста. И тук Бинев не остави шанс на противника си и победата му с 12:10 го прати директно на финала.

Там българският национал в категория до 63 кг. се изправи срещу многократния златен медалист – Маркос Кабалера от Испания и след оспорвана битка се окичи със сребърен медал.

С този триумф, младият Бинев си осигури покана за предстоящите серии на Гран При по таекуондо. С това идва и следващият прецедент, и България за първи път в историята на таекуондо ще има двама участника на Гран При, от където медалите носят почти сигурно участие на Олимпийските игри в Токио.