Топпретендентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полутежка категория Волкан Йоздемир ще трябва да се яви в съда само няколко дни преди най-голямата битка в професионалната му кариера срещу шампиона Даниел Кормиер в събитието UFC 220 в Бостън.

Йоздемир беше арестуван през месец ноември и освободен под гаранция от 10 000 долара за инцидент пред нощен бар във Флорида, който се случил през месец август 2017-та година. Предполага се, че атлетът е нокаутирал мъж на име Кевин Коен, който след това е имал нужда от спешна медицинска помощ в местната болница.

Въпреки че Йоздемир и неговият екип настояват, че боецът не е направил нищо погрешно и е действал в съответствие със законите на щата Флорида по време на инцидента, 28-годишният претендент за титлата в полутежка категория ще трябва да се яви в съда в Броуърд на 9-ти януари, изправяйки се пред максимална присъда от пет години затвор.

Йоздемир ще се изправи срещу Даниел Кормие в битка за титлата в полутежка категория на 20-ти януари, което е само 11 дни след като швейцарецът се яви в районния съд, за да даде показание за обвинението в побой.

Събитието UFC 220 ще бъде оглавено от битката за титлата в тежка категория между шампиона Стипе Миочич и бързоразвиващата се звезда Франсис Нгану.