Двама от основните претенденти на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полутежка категория Ян Блахович и Джими Мануа сътвориха истинско зрелище за феновете на спорта в тяхната среща реванш от събитието UFC Лондон. Този път, обаче, Блахович беше този, който вдигна победоносно ръце в края на кървавата афера.

Полският нокаутьор почти отказа Мануа още в първия рунд и записа много силен трети рунд, за да затвърди победата си с единодушно съдийско решение - 29-28, 29-28, 30-27. Мануа пък записа много силен втори рънд, разтърсвайки поне веднъж Блахович. Двамата атлети понесоха много щети в кървава война, която без съмнение можеше да приключи във всеки един момент за всяка страна.

Блахович (22-7) загуби от Мануа чрез съдийско решение през 2015-та година и сега двамата имат по една победа в личната си битка. Полякът вече е в серия от три поредни победи и потрива ръце за шанс да се бие за титлата в полутежка категория. 35-годишният Блахович заяви след края на двубоя, че няма нищо против да направи трета битка с Мануа, макар че не той избира срещите си.

Мануа (17-4) вече се намира в серия от две поредни загуби, след като преди това бе в серия от две поредни победи. Англичанинът записа загуба с нокаут в предишната си среща от Волкан Йоздемир в UFC 214 миналия юли. 38-годишният Мануа беше основен претендент за титлата в полутежка категория в началото на миналата година, но след двете поредни загуби вече се намира доста далеч от нея.