Световният шампион на WBC, WBA, IBF и IBO в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) изяви желание да премери сили с шампиона на WBO Били Джо Сондърс (26-0, 12 КО), ако мексиканската суперзвезда Саул "Канело" Алварес (49-1-2, 34 КО) получи наказание за положителната допинг проба, която даде в средата на миналия месец.

35-годишният Головкин трябва да се изправи срещу Алварес в среща реванш на 5-ти май в Лас Вегас, след като двамата завършиха наравно в предходната битка през септември миналата година.

Към момента обаче има вероятност реванша да бъде отменен, след като мексиканският боец даде положителна допинг проба за забраненото вещество кленбутерол, но за сега всичко върви по план.

Резултатите от теста на Алварес, които според него се дължат на консумацията на замърсено месо, понастоящем се разследват от Атлетическата комисия на Невада (NSAC), а боксьорът може да се окаже със спрени състезателни права, ако бъде признат за виновен.

И въпреки че промоутърът на Алварес, Оскар Де Ла Оя, е убеден, че името на неговият боец ще бъде изчистено, шампионът Головкин гледа към своя резервен план в лицето на британеца Били Джо Сондърс.

"Ако двубоят с Канело не може да се състои, следващата стъпка за мен е Сондърс, той е моя цел от много време, тъй като искам да обединя всички колани в средна категория", заяви Головкин.

28-годишният Сондърс от своя страна се готви да защити титлата си за четвърти път, когато се изправи срещу британеца Мартин Мъри на 14-ти април в "О2 Арена" в Лондон.

Сондърс не веднъж е изявявал желание да се изправи срещу Головкин, като за последен път го направи след доминантната победа пред родната публика на канадеца Дейвид Лемьо на 17-ти декември миналата година.