Шампионът на IBO, IBF, WBC и WBA в средна категория Генади Головкин признава, че не се е представил по най-добрия начин в боксовата среща с мексиканската суперзвезда Канело Алварес, която се проведе през септември миналата година, завършвайки със съдийско равенство.

Съмнителното равенство не разколеба Головкин да се завърне на местопрестъплението, за да се изправи отново срещу Канело Алварес в двубой, който е насрочен за 5-ти май. Казахстанецът говори пред медиите в Лос Андежлис във вторник вечерта, заявявайки как този път трябва да победи Алварес по-категорично, за да не оставя изхода от срещата в ръцете на съдиите.

"Този път ще доминирам напълно в срещата и ще спечеля по очевиден за всички начин. Не казвам непременно, че ще го нокаутирам, но бих се радвал да го направя. Ще свърша работата си на ринга. Не мога да контролирам съдийските решения", заяви Головкин.

Казахстанецът все пак наля малко масло в огъня, заявявайки че Алварес трябва да се готви за отмъщение, тъй като е загубил първата среща. 35-годишният шампион смята, че е спечелил първата среща с поне 115-113, а може би дори и с резултат 116-112.

Според статистиката от първата среща Головкин е пласирал 49 удара повече в сравнение с Алварес (218 от 703 срещу 169 от 505). Алварес пък има повече пласирани мощни удари (114 от 272 срещу 110 от 342), но Головкин пък има повече маркиращи удари (108 от 361 срещу 55 от 233).

"Нямам какво да доказвам. Аз спечелих първата среща. Сега искам отново да спечеля, но по-очевидно. Искам да запазя коланите си. Искам да остана шампион", добави казахстанеца.

Головкин (37-0-1, 33 КО) ще навърши 36 години преди реванша на 5-ти май. Алварес (49-1-2, 34 КО) пък ще навърши 28 години едва два месеца след реванша, но шампиона не чувства, че възрастта му е недостатък, който би му попречил във втората среща.

"Чувствам се добре. Все още притежавам същата сила. Чувствам се прекрасно. Имам цялата мотивация на света за предстоящия двубой. Ние сме двамата най-добри бойци. Победителят ще бъде коронясан като крал", завърши Головкин.