Най-голямата организация за смесени бойни изкуства Ultimate Fighting Championship (UFC) се завърна в Европа със своето събитие UFC Лондон, което се проведе в "O2 Arena" в английската столица. В основното събитие за вечерта руснакът Александър Волков нокаутира бившия шампион в тежка категория Фабрицио Вердум, проправяйки своя път до шанс да се бие за титлата. Във втората основна битка за вечерта Ян Блахович надделя чрез съдийско решение над нокаутьора Джими Мануа, като по този начин си отмъсти за загубата от първата им среща, която се проведе през април 2015-а година.

Сега, след края на събитието, ние ви предлагаме нашата гледна точка за това кои са най-големите победители и губещи от изминалото събитие на UFC.

Големият победител: Александър "Драго" Волков (30-6)

Това вече е шеста поредна победа за Волков, който до момента е непобеден в октагона на UFC. Победата му над Вердум без съмнение е най-голямата до този момент в неговата кариера. Всъщност, Волков игра подчертано тактически срещу "Вай Кавало", който се справяше доста добре, преди руснакът да го свали на земята в четвъртия рунд. След това "Драго" обяви желанието си да се бие за титлата в тежка категория още в следващата си среща и макар че това най-вероятно няма да се случи, той постави себе си в добра позиция да пробие в първите петима в класацията. Небето е границата за високия руснак, който принуди всички в тежка категория да се съобразяват с него.

Вторият печеливш: Ян Блахович (22-7)

Преди няколко години Ян се изправи срещу Мануа на родна земя в Краков, Полша и загуби чрез съдийско решение, но през изминалия уикенд си отмъсти по повече от подобаващ начин, след като надделя над своя опонент на негова територия в Лондон, Англия. Победата не дойде никак лесно, тъй като Джими беше готов да даде всичко от себе си, за да си върне позицията на претендент №1 за титлата в полутежка категория, но след три динамични рунда Блахович все победата и спечели дори допълнителни 50,000 долара под формата на бонус за "Двубой на вечерта". Това беше и трета поредна победа за Ян в една от най-препълнените с таланти дивизии в UFC. Сега очакваме дори още по-големи неща от Блахович в бъдеще, който без съмнение ще се изкачи в класацията в полутежка категория и ще бъде изправен пред дори още по-голямо предизвикателство в следващата си среща.

Големият губещ: Фабрицио Вердум (23-8-1)

Предполагаемата възможност Вердум да се бие за титлата в тежка категория в следващата си среща излетя право през прозореца, след като бразилецът беше "приспан" от Волков. Това без съмнение е тежък удар за Фабрицио, който сега ще трябва да работи дори по-усърдно, за да се завърне сред основните претенденти в тежка категория. С многобройни жадни за успехи проспекти като Къртис Блейдс и корави ветерани като Кейн Веласкес, завръщането на "Вай Кавало" ще бъде повече от трудна задача. Ведум вече е с рекорд 3-3 в последните си 6 двубоя, което никак не е добър показател за класирания под №3 претендент в дивизията. Очакваме бразилецът да се смъкне с няколко места след последната си загуба, която прекъсна серията му от две поредни победи. И все пак, Фабрицио е толкова опитен и целенасочен, така че да се работи усилено не е нещо ново за него.