Ultimate Fighting Championship се завърна в действие през изминалата вечер със събитието си UFC 218, което се проведе в "Little Caesars Arena" в Детройт, Мичиган. 
В основното събитие за вечерта Макс Холоуей за втори пореден път отказа бившия дългогодишен шампион в категория перо Жозе Алдо, за да задържи титлата си в категорията. Във втората основна битка за вечерта Франсис Нгану отвя Алистър Овърийм със зловещ нокаут в първия рунд, за да си спечели потенциална битка за титлата в тежка категория срещу шампиона Стипе Миочич.

Сега, след края на събитието, ние ви предлагаме нашата гледна точка за това кои са най-големите победители и губещи от изминалата вечер в UFC.

Големият победител: Макс Холоуей

За втори път в рамките на пет месеца Макс Холоуей отказа Жозе Алдо, един от най-господстващите шампион в историята на всички ММА организации. Това беше вълнуваща битка, която даде на феновете на спорта това, което очакваха от нея - жестока размяна на удари. В крайна сметка, обаче, Холоуей за пореден път се доказа като прекалено корав за Алдо, побеждавайки го дори по-категорично от първия път, доказвайки, че неслучайно е шампион на дивизията. След като Алдо вече е в огледалото за обратно виждане, Холоуей може да продължи да добавя своята "благословена" ера с някои нови предизвикателства. В категория перо има много такива, като се започне с Франки Едгар.

Вторият голям победител: Франсис Нгану

Нгану определено се циментира като безспорен №1 претендент за титлата на Стипе Миочич в тежка категория, след като реализира един от най-зловещите нокаути в последно време. Със своите единадесет поредни победи, непобеждаван до този момент в октагона, Нгану доказа без съмнение защо трябва да получи следващия шанс да се бие за титлата. Небето е границата за "Хищникът", а останалата част от дивизията със сигурност е забелязала това. Той идва за теб, Стипе!

Големият губещ: Жозе Алдо

Бившият господстващ шампион в категория перо влезе в серия от две поредни загуби и три от общо последните си четири битки. С рекорд 0-2 срещу Холоуей, надеждите на Алдо отново да бъде шампион са силно сломени, тъй като уреждането на трета битка с хаваецът не е - и не трябва - да бъде в плановете на организацията. Холоуей наистина държи в ръцете си Алдо, което означава, че бразилецът трябва доста да помисли за своето бъдеще, което може би включва преминаване в лека категория. Той винаги може да остане в категория перо, за да прибира тлъсти чекове, но ако иска да се добере до златото, той трябва да качи няколко килограма и да се пробва в лека категория.