Финалът на турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS) в супер-средна категория между Джордж Гроувс и Калъм Смит ще бъде пренасрочен за 7-ми юли, твърдят медиите във Великобритания.

Контузия в рамото на Гроувс, която той получи в заключителния рунд на полуфиналната среща с Крис Юбенк, заплашваше участието на британеца във финала, но той кандидатства за отлагане на срещата, която първоначално беше насрочена за началото на юни.

Датата през юни щеше да дойде твърде рано, за да може Гроувс да се възстанови напълно след операцията на рамото, но изглежда, че от WBSS са съгласни с пренасрочването на двубоя.

7-ми и 14-ти юли се считат най-вероятните дата за провеждането на финала в "Манчестър Арена". Арената беше запазена и за финала през юни, въпреки че от WBSS изследват възможността да проведат срещата на стадион "Олд Трафорд" в Манчестър.

Гроувс ще бъде готов да тренира пълноценно десет седмици преди предложената нова дата, което ще даде на шампиона достатъчно време, за да влезе в оптимална форма.

Преди време се появиха слухове, че Крис Юбенк-младши може да бъде провлечен като заместник на Гроувс, но сега това изглежда малко вероятно. Що се отнася до Смит, той си осигури място на финала, след като надделя над бившия кикбоксов шампион Ники Холцкен в Германия.